Leonora Carrington (animatie Gif’s)

“Ik heb de wereld die ik schilder niet verzonnen, hij heeft mij uitgevonden” -Leonora Carrington-

14 geweldige ansichtkaarten om je in het werk van de meest geliefde Engelse Surrealiste van Mexico te verplaatsen.

We zijn niet allemaal gelijk , sommigen worden geboren met buitengewone krachten .Ongeziene geschenken die door de jaren heen aan elkaar zijn gehecht en die de manier kunnen veranderen waarop mensen de wereld waarnemen. Die wezens die, zonder te weten waarom, het gewone niet raken en het buitengewoon maken .

Dat is het geval voor Leonora Carrington en alle levens die ze had . Leonora, de aristocratische meid geboren in het noorden van Engeland die nooit past. Leonora, de jonge surrealist die verliefd werd op Max Ernst en in een psychiatrisch ziekenhuis belandde en aan zichzelf ontsnapte. Leonora, de buitenlander die op een dag van de 20e eeuw met haar tassen naar Mexico Stad kwam en nooit meer wegging omdat ze hier haar fantasieën kon uiten zonder dat iemand haar een limiet oplegde .

Het leven ging sneller dan een vingerknip, maar Leonora Carrington volbracht wat maar weinig  anderen deden; 

Wees een complete kunstenaar Een beeldhouwer, schrijver en schilder die voor eeuwig een verzameling mythische wezens heeft achtergelaten die hun toevlucht nemen tot hun doeken: vogels, varkens, paarden, koeien, eenden, ganzen, mandrillen in langwerpige menselijke vormen zo licht dat ze in de lucht kunnen zweven en die een deel uitmaakte van de eerste jaren van haar leven.

Leonora

Leonora had het vermogen om met haar eigen handen het droomuniversum uit te drukken dat voor haar verscheen als ze haar ogen dichtdeed. Haar verbeelding was altijd ongebreideld. Zij vloog met de intensiteit van een adelaar die nooit ophield om de madeliefjes te ruiken. Zij stopte zelfs niet in 2011 toen de dood het opstandige lichaam van Leonora Carrington wegnam .

Gelukkig was haar dood alleen fysiek, omdat de surrealistische geest Leonora Carrington eenvoudigweg onsterfelijk is . Het wandelt in de straten van de Mexico Stad, het is de obsessie van degenen die kunst kennen, het is de eerbetoon die wordt gepresenteerd door het Museum of Modern Art en is de protagonist van een groep GIF gemaakt door het Maizz Visual-initiatief .

Het zijn ongeveer 14 digitale animaties die, door middel van een zeer nauwgezet werk, een ongepubliceerd leven geven aan enkele van de meest emblematische tekeningen van Carrington’s werk . Deze schilderijen vormen een prachtige brug tussen de manier waarop we kunst en technologie waarderen.

Leonora

Opgemerkt moet worden dat deze ansichtkaarten met beweging deel uitmaakten van het nationale eerbetoon dat aan Leonora Carrington werd gegeven over het eerste eeuwfeest van haar geboorte in 2017. Het project begon vanaf 2013 vorm te krijgen en om de zoveel tijd werden meer GIF’s toegevoegd aan het plezier van de kunstliefhebbers.

En zoals een beeld meer dan duizend woorden spreekt , presenteren we deze prachtige verzameling kunstwerken die een mens maakte die duidelijk superkrachten had.Leonora

Bron (Source) Viviana Cohen van MXCity.mx

Vertaling W den Broeder met dank aan mijn kunstmaat en vriend Pablo Weisz Carrington